Szuperbusz vergődése

Címkék: kiruccc

2009.10.24. 22:25

 Történetünk hősei ma reggel még mit sem sejtve szálltak be a Szuperbuszba, hogy meghódítsák a világot! A reggeli nedves levegőben azonban érezhetően volt valami bizonytalanság, valami apró cseprő faszcsy, ha úgy tettszik :S

 2 hete még Atya mereven elzárkózott a Szuperbusztól, miszerint már életveszélyes...pár napja pedig már azt mondja, hogy menjünk a Szuperbusszal! Atya optimista és nyugodt ember,  általában jó döntéseket is hoz... ha meg nem, akkor sincs semmi baj, nem káromkodik, nem idegeskedik, hanem szimplán megoldja. Szép csöndben...

 A történet a nap feléig happy endes: odaértünk a táborhelyre épkézláb, aztán egy nagy bejárás után usgyi le a Balaton partra... és itt jött a fordulópont! Szuperbusz kidobta a sebességet... aztán nem volt hajlandó újra bevenni... aztán megálltunk, mert valami mintha leesett volna (nem egy kis tészta)... mindenki kiszállt, és perceken belül majdnem fetrengtünk a nevetéstől :))) A váltó rúd konkrétan eltört!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tommm öröm táncot járt, Atya pedig ült az aszfalton, kezében a váltóval...  Ekkor a többség agyán végig futott, hogy innentől kezdve sorsunk megpecsételődött... vagy jön a sárga-angyal és hazahúz, vagy bemegyünk az első kocsmába, és röpke ivás után "csak úgy szimplán neki esünk"... :DDD Atya nem szarakodott, nem idegeskedett...fogta a rudat és befeküdt a kocsi alá...mintha mindig is ezt csinálta volna :) Valami Isteni mozdulattal betette a kocsit 3-masba...mindezt alulról, hanyatt fekve... és lássanak csodát elindultunk!!! Hozzá kell még tenni, hogy be kellett tolnunk, hogy legyen kellő kezdő sebesség a 3mashoz. Azonban Atya nem állhatott meg, így akció filmes mozdulattal bevetődtünk az utastérbe futásból...az utolsónak pedig még a tolóajtót is be kellett csapnia :) Az egésszel nem lett volna semmi baj, csakhogy mivel nem lehetett váltani, így megállnunk sem volt szabad... egészen az első piros lámpáig :)

 Az 54-esen ránk esteledett... ahogy végig mentünk földvártól kecskemétig az szánalmas  volt. A sima tompított fényszóró kb. egy petróleumlámpa fényével vetekedett, a reflektor pedig majdnem elérte a többi autó  lámpájának úgy kb. a negyedét... sőt! hátsó fény is alig volt. Folyton ránk reflektoroztak hátulról :( Probáltunk mindent: vészvillógó, zseblámpa, de nem igazán jött be egyik sem... A legcukibb talán az volt, amikor vészvillógóval és reflektorral téptünk 80-al és a szembe jövő autók sorra ránk villantottak :) az egyik baromnak sikerült mindezt pár méterről megcsinálnia, amin felettéb felkaptam a vizet, mert én vezettem :( A mélypont a Katona gimnázium előtti lámpánál jött meg :( Amikor Kecskeméten már 3.szorra álltunk meg, akkor feladtuk és hazahúzattuk magunkat Tomm apukájával...

 Szép volt!!! Atya végig nyugodt és higgadt maradt, akkor is, amikor sebesség nélkül gurultunk az ézi előtt: "menjél addig, amig még elgurul...". Nyugodtan dobta ki a gyíkot a petőfi sándor utcában, miközben a derékig érő bokor mögül bámulta a katona gimit :D Köszönet illeti a tolós-brigádot, akik minden piros lámpánál férfiasan kiszálltak és mitsem törődve az emberek lesúlytó tekintetével áttolták a szuperjárgányt, és futásból beugrottak az anyós ülésre :) Ugyancsak maxi respect Atyának, aki 69 éves létére legalább 5x, ha nem többszőr bekúszott a kocsi alá és kézzel betette a sebességet... ja, és Patinak, aki mindezt levideózta :D 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leesettegykisteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr241472808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommm 2009.10.24. 23:16:04

szép volt, jó volt, köszönöm ennyi!

EXplorer · http://kecskemeten.hu 2009.10.25. 09:13:40

Kedden ismét útra indul a transpi :D
sajnálom, én sem így akartam...
Azért érdemes megjegyezni, hogy két ponthegesztéssel összeillesztett darab nem túl erős az oldalirányú nyírással szemben (üzenem ezt a Kandós tanműhelynek :D )

GBR 2009.10.25. 14:19:01

@EXplorer: sztem a vontatókötél és az eü doboz mellé be lehetne még pakolni egy "kötelező" heggesztőtrafót is...

PAtak 2009.10.25. 18:22:03

Kösz fiúk,hogy mindig betoltatok a szuperbusszal együtt:)))Én jót nevettem az egész szitun,megérte még kicsit betegen is elmenni:)))

EXplorer · http://kecskemeten.hu 2009.10.25. 19:02:11

@PAtak: jaaa,teljesen más volt így kívülről látni a szuberbusz tolását, a nevető aláfestéssel együtt :)

scoutin 2009.10.25. 19:46:06

kár, hogy nem lehettem ott :S na de maajd legközelebb! :P

papírzsebkendő 2009.10.25. 22:17:25

Egyszer én is benne lennék egy ilyen.. buliban..:) illetve felnőtt fejjel.. merthogy egyszer nagyon nagyon régen mikor még kissrác voltam..úgy 5 éves, akkor húsvétkor a Trabantunk beadta a kulcsot.. azaz kifogyott a benzin, és el kellett tolni a benzinkútig.. az is jó volt, csak akkor én a kocsiban ültem..

mooo 2009.10.26. 13:00:50

Csak remélni tudom, hogy a biztonsági vezető igyekszik, hogy a tábor biztonságosabb legyen, mint a busz...:)

PAtak 2009.10.26. 16:37:57

Szerintem akik láttak minket kívülről,azt hihették,hogy csak az egész csak egy vicc.Egy csaj kamerával fut 4 fiú után,akik egy olyan tragacs transzportert tolnak,melyet egy idős bácsika vezet,amibe aztán mindenki beugrik.....:)))Szép volt :P.

GBR 2009.10.26. 21:39:17

@PAtak: lehet azt gondolták, hogy filmet forgatunk :D vagy, hogy segítünk a "betörőnek" beöltözött bácsikának a menekülésben, miután lerobbant a kocsija... mondjuk tényleg vicces lehettett mindezt kivűlről végignézni, tényleg, ahogy szaladunka kocsi után és sorra ugrunk be az ajtón :D

GBR 2009.10.26. 21:50:54

@mooo: üdvözlet Móninak a tésztán! :) szerintem Tommm a lehető legjobban fog felügyelni a KNT biztonságáért... előljáróban lehet már annyit tudni, hogy a szolgáltatásuk része lesz: ellenőrzött beléptetés/kiléptetés a táborból, regisztrálás, őrjáratozás, 0-24órás raktár, iroda, táborkapu és parkoló őrzés... jó lesz!!!

papírzsebkendő 2009.10.27. 11:07:09

Bizonyára nagy kalandban lesz része a csapatainknak:)

scoutin 2009.10.27. 14:33:25

@papírzsebkendő: papírzsepi egyre többet mutat magából, látjátok ezt? :)

scoutin 2009.10.27. 14:34:01

szegeden tanul, kecsói ip-je van, és 8keres =)

GBR 2009.10.27. 14:57:26

@scoutin: az IP vajh mi keveset árul el a valóságból. Pl. amikor én kméten vok, akkor az otthoni IP-nket Bp-re lövi be az egyik ip-azonosító oldal a neten.
Scoutin kis sunyi mosolya mögött amúgy sztem valaminek lapulnia kell, csak még nem mondja ki, de már sztem tuti sejti ki lehet papírzsepi... MONDD KI Scoutin! ;) hátha felfedjük a rejtélyt

scoutin 2009.10.28. 15:25:53

@GBR: ezt papírzsepinek kell megtennie :P
süti beállítások módosítása