great idea!

Címkék: szép! luwcsy

2009.12.18. 13:30

 ma reggel a szokásostól eltérően nem HÉV-vel jöttem dolgozni, Óbudára, hanem a 86-os busszal. A Batthyány téren szálltam fel rá, ahol egy "új" BKV-s szerelemgyerekbe botlottam. A sokat szidott közlekedési vállalatunk előrokkult egy olyan találmánnyal, amire a legjobb szó az "inteligens" buszmegálló!

 Miről is van szó? Amikor az ember kiáll a megállóba várakozni, akkor többnyire randomra teszi ezt, vagyis vár, ameddig jön a busz. Szerencsére azért (majdnem) mindegyik megállóban található nyomtatott menetrend, ami alapján szinte pontosan tudni is lehet, h mikor ér oda a busz... VISZONT! a nyomtatott menetrend, mint olyan, pusztán egy absztrakt "fogalom" :) ugyanis, ha beállnak az utak, akkor borul a bili, nem beszélve a mostanság gőzerővel folyó "kampány" útépítkezésekről :S Azonban BKV bácsinak eldurrant az agya, és - hát ki tudja, hogy csak egy szokásos "elbaszottan" magyaros megbundázott közbeszerzési kiírásnak köszönhetően, vagy tényleg az utasok érdekeit szolgálva egy új fejlesztés képpen - kipakolta a Batthyány-ra az inteligens buszmegállót. A buszmegálló gyakorlatilag egy nagy doboz, aminek a tetején hagszórok, a közepén egy digitális tábla, lejebb pedig egy térkép található. A térképen ÉLŐ "adásban" (!!!) nyomon tudjuk követni az összes 86os busz pillanyatnyi helyzetét, pontosabban, hogy melyik megállónál tartanak. Senki ne gondoljon arra, hogy webcamerás képet látunk :) itt még nem tarta rendszer :( Hanem a térképen minden megállónál van egy kis piros led, ami világít, és így jelzi, hogy épp most elhagyta azt a megállót... De ez még hagyján, ugyanis egy férfi hang minden egyes "eseménykor" bemondja, hogy a "következő 86-os busz most hagyta el a ... megállót, és ... perc múlva ér ide" :)) Ezen felül, a digitális táblán felirat formájában leolvashtajuk ezt az idő intervallumot, ráadásul még azt is, hogy a busz hány méterre van tőlünk :)) Persze amikor megérkezika megállóba, akkor a felirat átugrik a 0  perc és 0 méterre, és a kellemes férfi hang is tudatja velünk, hoy a busz megérkezett :))

 hát, welll done BKV!! maximális respect a sok fasz ellenőr miatt... ez a csúcs fejlesztés egyszerűen tökjó! minél több ilyet más vonalokra is!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://leesettegykisteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr151606655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommm 2009.12.18. 14:18:03

ez ilyen gps alapon mükszik, ugye?
marha jó...

tommm 2009.12.18. 14:30:56

sztem egy jó 30 év és lesz mindenütt

GBR 2009.12.18. 15:35:18

@tommm: 30 év múlva talán már 4es metró is lesz :P k...va életbe is már!

papírzsebkendő 2009.12.20. 11:25:48

A 4-es villamosra, ha elkészül azért sem ülnék fel hogynyaljákmegapöcköm.
Mellesleg Butapest szar!!! és Szolnokon már vagy 3 évvel ez előtti Szomicson is a buszmegálló "inteligens" hülyeségével szórakoztunk. Mert a szükséges információkon kívül még mondott olyanokat is, hogy ne álljon túl közel a padkához.. a tiétek mit tud még?
süti beállítások módosítása