Zuboly@A38

Címkék: szép! jo oooo óóó

2010.01.01. 23:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 dec. 30-án az A38 hajón fergeteges előszilveszteri buliban jártunk! Fellépett a Zuboly nevű együttes, akiket az egykori Suhancos banda, mai nevén Szabó Balázs Band, kísért elő.

 Mit is kell tudni a Zubolyról? 2004 őszén alakultak. Tagjai: Ágoston Béla (doromb, szájharmonika, ének), Benke Félix (szájharmonika, dob, doromb, falevél, ének), Hock Ernő (bőgő, ének), Mc Busa (beatbox, ének, rap), Dj Snare és Mc Master (dj-k). Stílusuk nem egyszerű :) magukat "broken-etno", vagy "agrár-hiphop" stílussal jellemzik. Magyarra fordítva mindezt, a lényeg hogy az opera, operett, popslágerek, hiphop, beatbox-ritmusok, jazz-elemek, népdalok, szájharmonika, nagybőgő és a modern nagyvárosi folklór elemeit vegyítik össze, és valami nagyon korszerű és mai, de mégis népies hangzású zene jön össze belőle.

 Lovasi András, a Kispál és  Kiscsillag nevű formációk frontembere eképp nyilatkozott a Zubolyról: Eddig azt hittük, hogy a hip-hop, a folk, a világslágerek és a jazz nem járnak éjjel-nappal kart karba öltve, itt meg úgy puszilkodnak, mintha ez mindig is egyértelmű lett volna. A Zuboly eddig két albumot zenélt össze, de ezek közül csak egy jelent még meg, az Értem a kujonságot. A másik, a Virágoztass engem, sajnos még nem tudott megjelenni, mert sok-sok számot dolgoztak fel, és még vrának az engedélyekre. Ez a szerda esti koncert tulajdonképpen ennek az új albumnak volt a lemezbemutatója, végig játszották az összes számot.

 Aki volt már az A38on az tudhatja, hogy nem egy elvetemült nagy kocertteremmel rendelkezik, de nem is baj, legalább az együttes "közelebb" van az emberhez, és a hangulat is családiasabb, egy Puskás Ferenchez képest... A zenekar lenyomott masszív 2 óra játékidőt, amiben azthiszem nem csak ők fáradtak el, hanem a közönség is, mert mi például az összes számot végig táncoltuk, és amelyiket ismertük azt még végig is ordibáltuk! Borzasztó jó hangulat volt és már nagyon hiányzott egy kis "egyetemista" feeling, sörrel a kézben táncolni egy koncerten :)

 Személyes véleményem a Zubolyról, hogy a srácok nagyon érzik a zenét, az egész hangzásviláguk tulajdonképp egy zenei montázs, ha úgy tettszik, ahol nagyon jól el vannak találva az arányok, nagyon fülbemászó a dallam, totálisan kreatív és egyedi, annak ellenére, hogy sok helyről csipeget ezt-azt, majd némileg áthangszerelve és főleg átvariálva tálalja :) érdekesebbnél érdekesebb hangszereket szólaltat meg, olyanokat, amik együtt sosem szoktak szólni, mégis valahogy ők képesek összehozni ezeket, és nagyon izgalmas dolog születik belőle. Pl. nagyon nem mindennapi hegedű és bőgő szóra rappelni, vagy beatboxolni, nem beszélve, hogy mindezt afrikai dob, "falevél" (egy népi hangszer), furulya és elektronikus zene kísérik...

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A sárgával bekarikázottak mi vagyunk Adrival :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leesettegykisteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr91638302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása